COMPROMÍS

Em diu la meva clienta:

“…Què he d’acceptar? Què sempre em passi el mateix, que em diguin que sóc una dóna meravellosa però que ells no estan preparats, que no senten que m’estimen… que no és rés contra mi, que són ells, que volen una altra cosa…? ho he sentit tantes vegades… i ho accepto… quin remei… què puc fer si no?… Segueixo la meva vida i em torno a aixecar… i sempre dono la millor versió de mi i em torna a passar… en què m’haig de transformar?, sóc jo, si agrado bé, i si no també, però això mica en mica va fent mal…ja em fa dubtar de tot…”

I jo li responc:

  •  Dius que això et passa sempre, i que ho acceptes. Quin missatge creus que els tramets quan els coneixes?
  • I al cap d’un temps d’estar amb ells?
  • Què és el que de tu els fa por?

Finalment, una reflexió: Per què una relació amorosa es consolidi cal passió, intimitat i compromís. I cada cop més les relacions són molta passió, una certa intimitat i poc compromís ja que es valora, per damunt de tot, la llibertat individual.

Què fer per incrementar i mantenir el compromís? Anar a poc a poc incrementant la intimitat (els gustos compartits, els humors, els valors, el desig, el joc…) i sobre això construir una relació que es fonamenti uns marges de llibertat individual ien un projecte compartit que aporti un valor afegit tal que doni sentit a la renuncia d’una part de la llibertat individual.

Els riscos? No calibrar prou bé els marges de llibertat. Ja sigui per excés, generant una disminució de la intimitat i un allunyament emocional, o per defecte, produint una sensació d’ofegament. En els dos casos, els resultats serien els mateixos.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s